duminică, 16 mai 2010

Flacari in Paris


Ingridiente:7-8 linguri de apa
100 grame zahar+6 linguri
75 grame cacao
un unt sau o margarina
2 vanilii
6 oua
6 linguri faina
6 liguri nuca macinata
1 praf de copt
2 banane+stafide inmuiate in rom
optional ciocolata razuita
frisca-100 g


Reteta este foarte simplu de realizat iar gustul acestei prajituri este deosebit.

cum se realizeaza in pasi:
pasul1: 7-8 linguri de apa se fierb cu 100 grame de zahar si 75 grame de cacao.

pasul2:Crema margarina (sau untul)se lasa la inmuiat
cele 150 grame de zahar se freaca cu galbenusurile si vanilia pana se spumeaza iar zaharul s-a topit.
Dupa ce le-am incorporat adaugam la crema din siropul de la pasul1 si mixam bine. Pastram doua linguri din siropul de la pasul 1 pentru blat.

pasul3:Blatul Se face din cele 6 albusuri ramase ,6 liguri de faina ,6 liguri de zahar,6 linguri de nuca macinata,1 praf de copt+cele 2 linguri din siropul de la pasul1.


Asamblarea prajiturii:

Peste blatul racit se adauga crema de ciocolata ,se taie bananele in feliute si se aseaza peste crema.Daca aveti stafide incorporati-le in crema.
Deasupra se pune frisca batuta si se niveleaza cu cutitul.Se razaleste deasupra ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu